EfBforum.dk EfBforum.dk  
Velkommen Gæst | Log ind | RegistreringRetningslinjer | Aktive indlæg

Hvordan oplever I krisen i Esbjerg fB? Options
Rgthomsen
#1 Skrevet : Wednesday, September 13, 2017 11:41:20 AM

Kontrollør

Tilmeldt: 9/13/2017
2 Indlæg
Hej med jer

Jeg skriver i øjeblikket speciale om Esbjergs krise. Jeg vil derfor blive mere end glad, hvis I vil bidrage til debatten i denne tråd! Hvis I kender andre fora, må I meget gerne oplyse det (hvis det er tilladt). Vil lige kort fortælle, at jeg er Esbjerg-dreng, og det også for mig er mere end bittert at opleve det, som EfB gennemgår i øjeblikket.

Hvornår synes I, krisen startede i Esbjerg fB?
Hvordan oplever I, at klubbens bestyrelse og andre repræsentanter har ageret? Både i forhold til handlinger og hvor meget information, de har givet til fansene?
Hvorfor synes I, der er krise i Esbjerg? - Hvis I altså synes det.
Hvad synes I Esbjerg fB gør for at komme ud af krisen? Gør det nok? Og gør de det på den rigtige måde?

Kom gerne med flere kommentarer, hvis I synes, der er noget, som er vigtigt!

Jeg takker mange gange på forhånd!

Venlig hilsen
Sonnic
#2 Skrevet : Wednesday, September 13, 2017 7:46:13 PM

Kontrollør

Tilmeldt: 3/4/2015
7 Indlæg
By: Aalborg
Jeg sagde det blev langt, så det har jeg fuldt til hensigt at gøre det - Har sat mig med en flaske whisky (Nikka from the barrel, kender man den ikke så prøv den!) og så starter vi ellers fra en ende af.

Hvornår synes I, krisen startede i Esbjerg fB?

- Det kommer an på hvilken krise man snakker om.
Hvis vi snakker om sportslig krise, så startede det hele efter min mening efter fyringen af Niels Frederiksen (NF). Ikke fordi det sportsligt gik super under NF, for vi startede jo sådan set hver sæson under ham med at være langt efter når der var spillet 5 runder.
Men tegningerne og planerne omkring den sportslige retning klubben ville var defineret af ham og det han prøvede at bygge ovenpå Jess Thorups arbejde. Det blev ødelagt af den anden side af krisen, som springer ud af en ledelse og bestyrelse, der ikke magter opgaven at skulle stå for en professionel forretning.
Ingen omkring klubben har mig bekendt en uddannelse eller baggrund, der giver dem den ballast der skal til for løfte klubben. Røven er gang på gang reddet af de talenter som klubben kan producere.
Vi skal vel tilbage til perioden med Troels Bech, hvor klubben burde have begyndt en proces for at bringe mere professionalisme ind i klubben.
Det er selvfølgelig let at være bagklog, men det er vigtigt at have i mente når vi kigger fremad.

Men det gør at vi kommer til næste punkt - Hvordan har de ageret?
- Som man kan forvente at en amatørklub gør.
Jeg har i forbindelse med min uddannelse brugt EfB som et eksempel på ikke bare dårlig kommunikation, men decideret destruktiv kommunikation.
I mange år var der aldrig personer i EfB's ledelse eller bestyrelse som har stået frem og været taget kritikken eller for den sags skyld overhovedet prøvet at forklarer hvad man ville med klubben og hvad der blev arbejdet mod. Jo i vendinger som "...nu gik det jo godt i år, så næste år går vi efter top 6".
Den gennemsigtighed der bør være i en klub der skal fagne en hel by og få dem med har ganske enkelt aldrig eksisteret - til dels mener jeg stadig ikke der er det.

Hvorfor synes I, der er krise i Esbjerg? - Hvis I altså synes det.

- Nu kommer jeg med en floskel der er brugt så ofte i dansk fodbold at der vel nærmest ikke er en træner som ikke har brugt den i en eller anden form - Der er en resultatmæssig krise.
Og så fortsætter jeg den lige - og jeg ved udmærket godt de fleste vil være uenige - Der er en krise som springer ud af de seneste års famlen efter noget der bare ligner en rød sportslig tråd.
Det har resulteret i trænere der mere eller mindre er ansat på navn frem for kvalitet. Det har ført til en fuldstændig uhørt mængde trænerfyringer, hvilket ikke gør noget godt for klubben på det sportlige plan. Kobler man det sammen med manglen på kommunikative evner, så lander vi et sted hvor opbakningen også forsvinder.
Og så kommer det med den resultatmæssige - for der er lys forude som jeg ser det. For første gang i længe er der en træner i klubben som har en vision for måden der skal spilles på.
Nej resultaterne har ikke været der indtil videre. Og nej det har ikke været godt nok. Men for at være ærlig, så ligner det for mig at rødderne stikker dybere end Lammers og for den sags skyld TvL. Der skal vi tilbage til linjerne herover.

Hvad synes I Esbjerg fB gør for at komme ud af krisen? Gør det nok? Og gør de det på den rigtige måde?
- Det kommer vel an på hvad man har tænkt sig at gøre fremadrettet...
Scenarie 1 - EfB holder fast i det nuværende sportlige setup, kommunikere ud at man tror på projektet og gør op med års kaos af trænerfyringer.
Scenarie 2 - EfB gør som man plejer - og som flere her inde råber efter - smider Lammers, Garcia og TvL for porten og....ja hva så?! Starter forfra?

Der skal ikke være nogen tvivl om at jeg mener hvad klubben bør gøre, problemet er bare at jeg pt. ingen anelse har om hvad klubben har tænkt sig at gøre.
Det hele springer tilbage til hvordan klubben agere overfor pressen og fans, og her gør man i mine øjne intet i øjeblikket.
Jeg er langt fra klubben pt. og kan derfor ikke sige om Kristoffer står og forklarer sig overfor sponsorer, men hvad gør det også for Esbjergs fans? Hvis der faktisk er gennemsigtighed og bliver kommunikeret planer ud til offentligheden, så når det i hvert fald ikke langt ud.


Det her er blevet en lang ramble fra min side og om det hænger sammen ved jeg ikke - men jeg har nydt en god whisky mens det er skrevet og det kommer fra hjertet, så håber pointerne kom frem.

Du/I får også lidt omkring min baggrund. Har været EfB fan og generel fodboldentusiast lige så længe jeg kan huske. Derfor har jeg også en uddannelse der er taget mere med hjertet end hjernen - har en bachelor i Sport Management (og arbejder som netværkstekniker) - det kan jeg godt grine af i dag wink


EDIT: Fik ikke lige det her med - Jeg har ikke været rigtig tæt på klubben længe, så hvis der er en med dybere indsigt der kan rette mig (faktuelt) i noget vrøvl jeg har skrevet, modtages det med glæde!
Frank Madsen
#3 Skrevet : Thursday, September 14, 2017 5:36:38 AM

VandbærerTilmeldt: 12/28/2008
162 Indlæg
By: Tølløse
Jeg er for så vidt meget enig i det Sonnic har bidraget med. Dog synes jeg måske nok, at EfB på sin vis har været i en form for klubkrise i lang tid, selv om det ikke som sådan har givet sig udslag i de sportslige resultater. Men klubben har efter min mening allerede været i krise op gennem 00’erne pga. den måde klubben blev ledet på – hvilket der først nu er rådet lidt bod på (og måske alligevel ikke).

En meget bovlam bestyrelse – en kollektiv sportslig ledelse uden muskler – en på alle måder meget konservativ indstilling til det at drive en professionel klub, baseret på økonomisk velvillighed fra lokale mæcener og andre velgørere. En virkelighed der endda har kunnet holde klubben ’kørende’ på 1. klasse i årevis under parolen: ”Vi gør tingene på vores egen måde, uanset hvad der rører sig på fodboldfronten andre steder”! Men det har efter min opfattelse vist kun været muligt, fordi klubben i årevis er blevet forkælet og båret oppe, uden at den er blevet afæsket egentlige visioner og strategier for en fortsættelse som eliteklub – eller er blevet præsenteret for krav om en bæredygtig drift (ikke før her på det seneste).

Det er nok muligt at andre klubber også har oplevet at blive ’forkælet’, men jeg tror de har været holdt i lidt kortere snor, end tilfældet har været i Esbjerg.

EfB’s aktuelle sportslige ’krise’ er vel ikke meget værre end den, der var en realitet i 2011. Dengang formåede klubben trods alt at rejse sig igen, og kunne præstere mirakuløse resultater i både ind- og udland. Og det kan måske lade sig gøre igen, om end pilen ikke just peger i den retning lige for tiden. Men det vil efter min mening også først være muligt efter en grundig selvransagelse, der fører til at man får valgt en indsigtsfuld og aktiv bestyrelse, og at organisationen som sådan bliver gearet til at agere dygtigt og ’fuldt professionelt’ i alle kædens led – herunder også på spillerplan. Det må så også indebære, at der lægges nogle bæredygtige strategier for fremtiden – om så det må være med føje sigte på at avancere, eller at ’samle kræfter’ på et lavere niveau. Der kan jo ikke skabes mirakler uden at økonomien er til det – men som det er lige nu, ligger miraklerne vist ikke sådan lige for.

Dette er nogle ganske subjektive betragtninger og synspunkter fra en gammel mand, der har fulgt EfB siden amatørtiden i 1959, og som kun ønsker det bedste for ’min klub’. Jeg har bevidst ikke nævnt nogen navne, og ej heller været særlig konkret mht. mine kritikpunkter. Men det er jo også organisationen som sådan der må stå for skud.

PS:
- At klubben efter sæsonen 2012 på skammeligste vis fik formøblet formuen fra EL-deltagelsen, uden at få ’udbytte’ deraf, det er mig ubegribeligt. Der er i hvert fald ikke blevet udvist rettidigt omhu desangående – men det har man forhåbentlig draget en vis lære af!

- At klubben langt om længe har fået ansat en handlekraftig sportschef er efter min mening godt. Men jeg kan være i tvivl om hvor vidtgående beføjelser der reelt er lagt i sportschefens hænder – og om han forvalter de knappe økonomiske ressourcer på forsvarlig vis. Hvis man vil levere fodbold med en vis kvalitet, kræver det vel også at spillermaterialet har den fornødne kvalitet!

- Åbenhed, reel information og fan-pleje bør være en selvfølge fra enhver klub, også fra EfB’s side. Måske der burde fokuseres lidt mere på det, end at satse på områder der ikke just vedrører klubbens primære ’forretning’.
Rgthomsen
#4 Skrevet : Monday, September 18, 2017 10:50:42 AM

Kontrollør

Tilmeldt: 9/13/2017
2 Indlæg
Mange tak for jeres svar, begge to! Jeg håber, der kommer flere.

Sonnic, du siger, du ikke aner, hvad EfB vil gøre, fordi de mere eller mindre intet kommunikerer ud. Hvor længe synes du, det har stået på? Er det over en længere periode, at klubben ikke har kommunikeret til deres fans, sponsorer etc.?

Frank Madsen, du skriver til sidst: "Åbenhed, reel information og fan-pleje bør være en selvfølge fra enhver klub, også fra EfB’s side. Måske der burde fokuseres lidt mere på det, end at satse på områder der ikke just vedrører klubbens primære ’forretning’.". Kan jeg på denne måde udlede, at I begge mener, at klubben mangler åbenhed, og i det hele taget mangler de folk, som har interesse for fodboldklubben, at få mere information?
Stefan T. Pedersen
#5 Skrevet : Monday, September 18, 2017 11:37:32 AM

KontrollørTilmeldt: 6/4/2012
11 Indlæg
By: Esbjerg
Hvornår synes I, krisen startede i Esbjerg fB?

- EfB har været og er, grundlæggende, i kronisk krise. Nuvel, der var en stor opblomstring 03-04 i 12-13, men det var mere en dygtig ungdomsafdeling, der havde skyld i det, end det var bestyrelsen. EfB er en klub, der slet, slet ikke udlever det potentiale, som ligger i byen og regionen, og selvom det trods alt har været og er bedre end ørkenvandringen for 20-30 år siden, så er EfB helt generelt alt for dårligt drevet.
Skal jeg sige, hvordan krisen blev alvorlig i denne omgang, så er der to ting, der er værd at pege på, mener jeg:
1. Fyringen af Niels Frederiksen, der samtidig betød, at man ikke lyttede til de fornuftige moderniseringsforslag, som den dygtige Niels havde. Han var en toptræner.
2. Transfervinduet i sommeren 2014. EfB havde en gylden mulighed for endnu et Europa-eventyr i sommeren 2014, men man turde ikke gå all-in, og man endte med at lande et sted, hvor det blev alt og ingenting og sindsygt dyrt. Enten skulle klubben have gået hele vejen og handlet spillere tidligt, så var vi aldrig kommet til problemer med Ruch Chorzow, eller også skulle man have været vestjyske og for alvor holdt på pengene.

Hvordan oplever I, at klubbens bestyrelse og andre repræsentanter har ageret? Både i forhold til handlinger og hvor meget information, de har givet til fansene?

- Elendigt. Det står så tydeligt frem, at ingen vil tage ansvar, og at det for bestyrelsen betyder mere at have magten, end hvordan fodboldklubben klarer sig. Kristoffer er en del af den gamle bestyrelse, tag ikke fejl der.

Hvorfor synes I, der er krise i Esbjerg? - Hvis I altså synes det.

- Det er åbenlyst: Danmarks femte største by, der ikke har konkurrence tæt på og har et stort stadion, bør kunne drive det til mere end kæmpe underskud og et midterhold i 1. Division.

Hvad synes I Esbjerg fB gør for at komme ud af krisen? Gør det nok? Og gør de det på den rigtige måde?

- Jeg har ærligt talt svært ved at se, hvordan EfB skal komme ud af krisen. Bestyrelsen er grundlæggende den samme, som har siddet i mange år, og de har med al tydelighed vist, at de ikke dur. Skal EfB videre, så skal der nye (penge)folk ind udefra, som vil tage klubben et helt andet sted hen. Jeg er ikke i tvivl om, at EfB ikke bliver mere end en mellemvare i 1. Division i mange år frem.
Iddi Leif, Iddi Leif, Iddi, Iddi Leif... Iddi Leif, Iddi Leif, Iddi Leif, Iddi Leif... Iddi, Iddi Leif!!!
Brugere som besøger dette emne nu:
Gæst
Hop til Forum  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum.
Du kan ikke svare på indlæg i dette forum.
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke ændre dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke lave afstemninger i dette forum.
Du kan ikke stemme i dette forum.

Google Analytics
eXTReMe Tracker