EfBforum.dk EfBforum.dk  
Velkommen Gæst | Log ind | RegistreringRetningslinjer | Aktive indlæg

EfB i Europa! Options
JohnniBoy2
#1 Skrevet : Tuesday, May 28, 2019 11:05:11 PM

Kontrollør

Tilmeldt: 10/21/2012
24 Indlæg
Vi er tilbage i Europa! Og det skal vi da have en tråd omkring. Jeg prøver herunder at forklare det europæiske system for de af jer, som ikke er sat så godt ind i det. Derudover kommer jeg også til at kigge på, hvem vi kan trække i de forskellige runder.

I hvilken runde starter vi? Og hvad med de andre danske hold?
Som danske mestre røg FCK i CL-kvalen for mesterhold, hvor de starter i 2. kvalrunde. De er 3 kvalrunder fra gruppespillet, og de vil være seedet i alle runder.
De øvrige danske hold deltager i EL-kvalen. Her starter pokalmestrene FCM i 3. kvalrunde. Vi starter som bronzevindere i 2. kvalrunde. BIF/RFC kommer til at starte i 1. kvalrunde.

Hvordan med vores koefficient? Har vi stadig alle vores point fra sidste gang?
Nej, desværre gælder pointene kun 5 år tilbage, hvilket vil sige fra 2014-2019. Så vores 9 point fra 13/14 er væk, og vi har derfor kun det ene point, som vi fik i 14/15 (og dette ryger jo så efter denne sæson).
Siden sidst vi deltog, har UEFA lavet koefficient reglerne om. Før bestod hver klubs koefficient af de point, som de selv havde scoret + 20% af landets koefficient. Nu består hver klubs koefficient udelukkende af de point, som klubben har skrabet sammen. Hvis dette antal point er lavere end 20% af landets koefficient, spiller man dog med de 20% i stedet.
Da EfB altså kun har 1 point, spiller vi i stedet med 5,405 point, som er 20% af Danmarks koefficient på ca. 27 point. Det kan i øvrigt nævnes, at det kun er FCK (31 point), FCM (14 point), BIF (7,5 point) og AaB (6 point), som kan bruge deres egne point.

Hvor mange hold klarer sig igennem EL-kvalen?
Også her er der sket store ændringer. Da vi var med i 13/14 var der 31 hold, som kvalificerede sig gennem EL-kvalen. 10 hold kom med som tabere fra 4. kvalrunde i CL-kvalen, imens de sidste 7 var forhåndskvalificeret.
I 19/20-sæsonen er 17 hold forhåndskvalificeret, imens der stadig er 10 hold fra CL-kvalen. Derfor er der nu kun 21 hold, som kommer gennem EL-kvalen. Her er der yderligere en ændring, idet der nu er en EL-kval for mestrehold og en for de andre. Her kommer der 8 med fra EL-mestrekval og kun 13 fra den almindelige EL-kval, som vi er med i.

EL-mesterkval og almindelige EL-kval???
Ja, når hold ryger ud af CL-kvalen for mesterhold, så ryger de over i EL-kvalen for mesterhold. Hvis FCK ryger ud af CL-kvalen, ryger de altså herover. Mesterhold, som ryger ud i 4. kvalrunde af CL-kvalen for mesterhold ryger direkte i EL-gruppespillet i øvrigt. Så i alt kommer der 12 mesterhold med i EL-gruppespillet.
Den almindelige EL-kval består altså kun af hold, som har kvalificeret sig direkte til EL-kvalen. Dog kommer der 3 hold med fra 2. kvalrunde af CL-kvalen for ikke-mestrehold. Ryger man ud af 3. kvalrunde eller 4. kvalrunde i CL-kvalen for ikke-mestrehold går man direkte i EL-gruppespillet (6 hold kommer med denne vej).

Wow. Det er forvirrende!
Ja. Skal jeg begynde at fortælle om den 3. klubturnering, som pt. går under navet Europa League 2, som UEFA vil starte i 2021? Dette føles som barnemad i forhold til det system, som starter til den tid...

Nej tak. Hvilke dage skal vi være opmærksomme på?
D. 19. juni trækkes der lod til 1. og 2. kvalrunde i EL-kvalen. D. 22. juli trækkes der lod til 3. kvalrunde, hvilket altså sker før, at vi overhovedet er startet.
25. juli og 1. august spilles 2. kvalrunde.
5. august er der lodtrækning til 4. kvalrunde.
8. august og 15. august spilles 3. kvalrunde.
22. august og 29. august spilles 4. kvalrunde.
Og lad os så ellers tage resterende datoer til den tid. wink

Hvem kan vi møde i 2. kvalrunde? Er vi seedet? Starter vi ude eller hjemme?
I 2. kvalrunde er vi seedet som det 3. laveste seedede hold. Her kan vi møde 37 forskellige modstandere, hvoraf en del af disse af afhængige af at skulle igennem 1. kvalrunde først. Her ses der bl.a. svære hold (IMO) som Maccabi Haifa fra Israel, AEL Limassol fra Cypern og en gammel kending i Kairat Almaty fra Kazaksthan. Der er dog også en del lettere hold, såsom Crusaders Belfast fra Nordirland, Cork City fra Irland og en dansk kending i FK Ventspils fra Letland.
Det kan i øvrigt nævnes, at Glasgow Rangers er seedet på yderste mandat. Dem kan vi altså ikke møde.
Lodtrækning afgør i øvrigt i alle kvalrunder, om vi starter ude eller hjemme. Dette har ikke noget med seedning at gøre.
(Både FCM og BIF/RFC vil også være seedet i denne runde)

Hvem kan vi møde i 3. kvalrunde? Er vi seedet?
Nej, vi bliver ikke seedet. Derfor kan vi møde hold som italienske AS Roma, tyske Frankfurt, portugisiske Braga, spanske Espanyol, hollandske Feyenoord eller en gammel kending i belgiske Standard Liege. I alt er der 26 mulige modstandere. Det bør dog bemærkes, at ca halvdelen af disse skal igennem en eller to kvalrunder før denne.
Da der trækkes lod til 3. kvalrunde, før 2. kvalrunde er færdig kan vi altså faktisk ende med at møde et useedet hold, såfremt disse slår det seedede hold ud, som vi har trukket. Dette har tidligere i historien hjulpet fx AaB, da de i 07/08 sæsonen stod til at møde Glasgow Rangers i CL-kvalen, men endte med Kaunas fra Litauen, hvilket var en ret nem modstander for et CL-gruppespil.
(FCM er seedet i denne runde. BIF/RFC vil være useedet i denne runde)

Hvem kan vi møde i 4. kvalrunde? Er vi seedet?
Som udgangspunkt er vi ikke seedet. Imidlertid kan vi alligevel blive dette, såfremt vi i 3. kvalrunde møder et hold, som har en høj nok koefficient til at blive seedet. Hvis vi fx møder AS Roma, Frankfurt eller et 3. hold med høj koefficient i 3. runde, seedes vi nemlig ud fra deres koefficient, da lodtrækningen jo foretages før, at 3. kvalrunde er spillet.
Hvis vi ender som useedet hold i 4. kvalrunde, kan vi også i denne runde være heldige at møde useedede hold, som har overpræstereret i 3. kvalrunde.
Da alle 26 hold i denne runde er hold, som har kvalificeret sig fra 3. kvalrunde, og der derfor ikke kommer nye hold ind, vil vores mulige modstandere ligne dem, som vi kunne møde i 3. kvalrunde, såfremt vi bliver useedet.
(FCM vil være seedet, såfremt der sker et par overraskelser i de 2 første kvalrunder. BIF/RFC vil være useedet)

Jeg vil gerne vide alle de hold, som vi kan møde i alle runder!
Benyt denne side: kassiesa.home.xs4all.nl
Det er den absolut bedste hjemmeside, når det handler om europæsisk fodbold i forhold til seedninger og koefficienter.

Jeg har flere spørgsmål!
Fyr løs, så vil jeg prøve at besvare dem smile
Claus
#2 Skrevet : Tuesday, May 28, 2019 11:40:01 PM

Reserveholdsspiller

Tilmeldt: 12/28/2008
225 Indlæg
By: København
Fremragende JB.

Bliver muntert at nørde med Bert K´s side igen big smile
Frank Madsen
#3 Skrevet : Sunday, June 02, 2019 4:35:49 AM

VandbærerTilmeldt: 12/28/2008
165 Indlæg
By: Tølløse
Glimrende opridsning af hvad der er/kan være i vente. Det ser dog svært ud for os! cool

Sparks
#4 Skrevet : Monday, June 03, 2019 12:12:09 PM

Hotdogsælger

Tilmeldt: 1/7/2009
38 Indlæg
By: Esbjerg
Godt sat op JB.

Dog forstår jeg ikke at man kan trække lod til 3 runder, kan man så overtage en modstanders seedning?
JohnniBoy2
#5 Skrevet : Monday, June 03, 2019 7:39:41 PM

Kontrollør

Tilmeldt: 10/21/2012
24 Indlæg
Sparks skrev:
Godt sat op JB.

Dog forstår jeg ikke at man kan trække lod til 3 runder, kan man så overtage en modstanders seedning?


Både og. Man overtager modstanderens koefficient (og seedning) i runden efter, men herefter er man igen tilbage til ens egen koefficient. Det forklares måske bedst med et eksempel.

Lad os sige, at EfB (5,405) i 2. runde skal møde Cork City (3,750), imens AA Gent (29,500) skal møde FK Haugesund (4,040). Koefficient i parentes.
Når der her skal trækkes lod til 3. runde, bliver AA Gent/FK Haugesund seedet, da AA Gents koefficient berettiger til dette, imens EfB/Cork City ikke er seedet ud fra EfBs koefficient. De to kampe trækker hinanden i 3. runde.
I 2. runde overrasker FK Haugesund, imens EfB selvfølgelig går videre! Opgøret mellem FK Haugesund og EfB er nu et opgør mellem to hold, som begge burde være useedet i 3. runde, men FK Haugesund har på denne måde "vundet" AA Gents seedning, og EfB er heldige at møde et andet useedet hold.
Når det kommer til lodtrækningen til 4. runde, er FK Haugesund dog tilbage med 4,040 i koefficient, hvorfor EfB-FK Haugesund opgøret spiller med EfBs koefficient på 5,405.

Jeg håber, at overstående gav mening.
JohnniBoy2
#6 Skrevet : Wednesday, June 19, 2019 3:01:51 PM

Kontrollør

Tilmeldt: 10/21/2012
24 Indlæg
Det blev FC Shakhtyor Soligorsk fra Hviderusland eller Hibernians F.C. fra Malta. I 1. kvalrunde mødes disse to hold, hvor hviderusserne starter på hjemmebane.

Jeg ved ikke det store om nogle af holdene, men jeg har fundet deres europæiske historik på wikipedia.

FC Shakhtyor Soligorsk

Har været fast deltager i Europa League kvalen siden 11/12 sæsonen, men er kun 1 gang gået videre fra 2. kvalrunde. Dette skete i 14/15, hvor de som seedet hold slog Derry City. Herefter slog de også Zulte Waregem, før de røg ud i playoffrunden mod PSV.
Siden da er de 3 gange røget ud i 2. kvalrunde til hhv. østrigske Wolfsberger AC, slovenske Domzale og polske Lech Poznan. I 17/18 røg de ud i 1. kvalrunde mod Suduva Marijampole fra Litauen.

I den hjemlige liga blev de nummer 2 i sidste sæson efter det suveræne mesterhold BATE Borisov, som har vundet alle mesterskaber siden 2006. Shakhtyor Soligorsk har siden 2010 endt i medaljerne alle år, hvor det er blevet til 6 sølv og 3 bronze (efter Dinamo Minsk).

Hibernians F.C.

Er i år med i kvalen efter at have været fraværende sidste år. I perioden 12/13 - 17/18 deltog de hvert år i enten Europa League eller Champions League kval, men i stort set alle sæsoner røg de ud med nederlag i første dobbeltopgør. Undtagelsen var i 17/18, hvor de slog FCI Talinn fra Estland i 1. kvalrunde i Champions League med sejre både ude og hjemme. Herefter slog Red Bull Salzburg dem dog ud i 2. kvalrunde med samlet 6-0.
Siden deres første europæiske optræden i 1961/62 har de spillet 28 dobbeltopgør med kun 2 samlede sejre til følge!

I den hjemlige liga blev de nummer 2 i sidste sæson efter Valetta, som har vundet de to seneste sæsoner. Man skal dog kun tilbage til 14/15 og 16/17 for at finde de seneste mesterskaber til Hibernians.
Frank Madsen
#7 Skrevet : Wednesday, June 19, 2019 4:37:28 PM

VandbærerTilmeldt: 12/28/2008
165 Indlæg
By: Tølløse
Vores nye finske kantspiller Pyry Soiri har tidligere spillet for Soligorsk.

Hibernians FC har derimod en halv-dansk spiller i truppen - midtbanespilleren Bjorn Kristensen, der endvidere har repræsenteret Malta på alle landsholdsniveauer.

Om vi skal til Hviderusland eller til Malta ved vi desværre først noget om sent den 18. juli, når de to hold har afgjort deres indbyrdes opgør. Og det levner os jo ikke ret lang tid til at få pakket rygsækken, hvis der er planer om at komme afsted til vores udebaneopgør den 25. juli. embarrassed soccer ball
LaB
#8 Skrevet : Friday, June 21, 2019 9:49:37 AM

BandeoperatørTilmeldt: 12/27/2008
65 Indlæg
By: Sønderborg
Frank Madsen skrev:
Om vi skal til Hviderusland eller til Malta ved vi desværre først noget om sent den 18. juli, når de to hold har afgjort deres indbyrdes opgør. Og det levner os jo ikke ret lang tid til at få pakket rygsækken, hvis der er planer om at komme afsted til vores udebaneopgør den 25. juli. embarrassed soccer ball


Datoerne er uanset blokeret i kalenderen - Maria og jeg er med på en hyggetur smile
Frank Madsen
#9 Skrevet : Friday, July 19, 2019 1:38:59 PM

VandbærerTilmeldt: 12/28/2008
165 Indlæg
By: Tølløse
LaB skrev:
Datoerne er uanset blokeret i kalenderen - Maria og jeg er med på en hyggetur smile


Holder den udmelding stadig stik, Lars - og hvordan arrangerer I det i givet fald?
Jeg er såmænd også fristet af en sådan 'lille udflugt', hvis det overhovedet kan nås at få diverse ting på plads. cool
LaB
#10 Skrevet : Saturday, July 20, 2019 11:30:41 AM

BandeoperatørTilmeldt: 12/27/2008
65 Indlæg
By: Sønderborg
Frank Madsen skrev:
Holder den udmelding stadig stik, Lars - og hvordan arrangerer I det i givet fald?
Jeg er såmænd også fristet af en sådan 'lille udflugt', hvis det overhovedet kan nås at få diverse ting på plads. cool

Jeg forsøger at få det til at hænge sammen - indtil videre har jeg haft meget svært ved at finde fly der sådan nogenlunde passer, uden turen kommer til at tage 15 timer hver vej. Jeg har dog på nuværende tidspunkt ingen anelse om, hvor mange tager turen, så det kunne godt ende med et Viaplay abonnement i en måned i stedet sad
LaB
#11 Skrevet : Sunday, July 21, 2019 8:21:41 AM

BandeoperatørTilmeldt: 12/27/2008
65 Indlæg
By: Sønderborg
Jeg har fundet denne, men vi ender med at blive hjemme, og satser på at vi går videre
Brugere som besøger dette emne nu:
Gæst (2)
Hop til Forum  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum.
Du kan ikke svare på indlæg i dette forum.
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke ændre dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke lave afstemninger i dette forum.
Du kan ikke stemme i dette forum.

Google Analytics
eXTReMe Tracker