EfBforum.dk EfBforum.dk  
Velkommen Gæst | Log ind | RegistreringRetningslinjer | Aktive indlæg

Hvor skal vi hen? Options
Don Gelato
#1 Skrevet : Friday, July 01, 2016 3:13:46 PM

Kontrollør

Tilmeldt: 7/1/2016
1 Indlæg
By: Kolding
Der har været gang i svingdøren på alle niveauer i EfB de sidste par år. Ja, nærmest siden successen i Pokalen i 2013, hvor det i en lang periode lykkedes at holde på træner, stammen på holdet og stabilitet på direktionsgangen, er det gået stærkt den forkerte vej.

Selvfølgelig er vi på et eller andet plan en udviklingsklub i en udviklingsliga, og det er lige vilkår for stort set alle vores konkurrenter i det daglige i Superligaen. Der er godt gang i udviklingsarbejdet i ungdomsrækkerne og der bliver vundet lidt i ny og næ på den front, men hvad er strategien for de talenter, der hentes op. Hvormange skal der leveres per år og hvor vigtigt er det, at de får spilletid på højeste plan?
Vi lever primært af spillersalg, og der skal sættes tærring efter næring. Det er sund, jysk logik som bl.a. Brøndby aldrig lærer før de får lov til at gå konkurs og starte for fra. Det betyder dog ikke, at man ikke bruge hovedet og den sunde fornuft, når der hentes erstatninger ind for det spillersalg, som vi ikke selv kan dække ind.

Hvad er det for nogle profiler, vi leder efter og hvordan ser markedet ud for dem til vores pengepung?
Der har været en historisk tendens til at vælge skandinaviske spillere, der enten ikke har slået til i deres respektive klubber og bærer rundt på en tyndslidt selvtillid i stedet for at vælge nogen med lidt "vind i sejlene", der er sultne efter mere. Hvad er der i vejen for at kigge syd på mod Polen, Tyskland og Balkan eller de baltiske lande?
Vi savner fightervilje og "ild i øjnene" fra vores spillere, som om det gjaldt deres liv søndag efter søndag, eller skal jeg sige mandag efter mandag, for dem har vi virkelig haft mange af...
De skal kunne fungere i et kollektiv, men må gerne have lidt Pusic i sig. Lekven er en god og stille fyr, men der mangler en slagkraftig kaptajn eller nogle stabile løjtnanter, der vil vinde for en hver pris og som kan trække resten af holdet med op, når der er behov for det.

Ligesom man har forsøgt at praktisere i DBU, så skal spillestilen og attituden jo skinne igennem ned gennem reserverne og helt ned til de ungdoms rækkerne, hvor det begynder at gælde noget. Det er meget lettere sagt end gjort, men der jo lagt en linje idag, som der køres efter, og det er vigtigt at den matcher en stabil og motiveret træner.
Der er blevet fægtet i blinde siden Thorup, der kendte klubben til hudløshed efter sin aktive karrieres efterår i klubben. Han er den mest succesrige træner i nyere tid i klubben - Ove P. gjorde det også godt med Bronze-sæsonen, men her havde vi en klubmand, der kendte klubbens dna på tætteste hold og selv havde været på den anden side som spiller umiddelbart før sin træner tid.
Tavlen skal vidskes ren og klubledelsen bør tage sig et grundigt kig i spejlet og se grundigt efter, hvad man gerne vil og hvordan det skal komme til udtryk. Lotto-kuponer har vi hverken tid eller råd til, så hold heller Lars Lungi eller Mex i det midlertidige trænersæde, så længe det nu kræves for at finde det rette match.

Slutteligt skal der ro på i direktionen og på ledelses gangen. Det virker, for en udenforstående, som om der absolut ikke er enighed på øverste etage og det er ligesom en hvilken som helst erhvervsvirksomhed lig med sygdoms tegn, der med stor risiko forpester resten af organisationen i større eller mindre grad, både på den korte og lange bane.

Hvor skal vi hen, EfB og hvem tager ansvaret for at vise vejen på både kort og lang sigt?

Don Gelato

-en loyal fan i modvind og slagregn!
Jimmy
#2 Skrevet : Monday, July 04, 2016 9:45:23 AM

Vandbærer

Tilmeldt: 12/29/2008
159 Indlæg
By: Esbjerg
Det foruroligende er, at alle synes truet, så det er svært at pege på, hvem der skal bære det videre.

I bestyrelsen er det noget kaotisk.
Bestyrelsen har med en arbejdende bestyrelsesformand blandet sig i ledelsen af virksomheden, og står derfor med et stort ansvar (som Leif Thomsen har taget konsekvensen af med sin afgang). Jonny Nim og DFH har lige lavet hovedsponsorat aftale med FCM, samtidig rygtes det at Kurt Skov (ikke i bestyrelsen , men oplagt kandidat) og Blue Water er utilfredse.
Det starter i bestyrelsen, og der skal findes en formand, der kan samle ikke skabe mere splid.

Endelig ser det ud til, at vi går mod et klassisk setup med en sportsdirektør. Her er det vigtigt at ramme rigtigt første gang. Jeg så gerne man hentede et træner - sportsdirektør team, så man starter med ro på de indre linjer og en fælles vision.
Der er i hvert fald plads til forbedring, når det kommer til spillerindkøb. Ret beset er det vel kun Pusic, der er hentet som profil, som ikke har floppet de seneste 3 år. Michael Jacobsen, Dubravka, Fellah, Rise, Søder, Stenderup, Friberg, Larsson, Almebeck, Bille, Leon Jessen, Jesper Lauridsen og Bjørn Paulsen har alle været dyre indkøb til startopstillingen, som indtil videre ikke har leveret som forventet (nogle kan nå det endnu).
Om vi skal kigge i andre markeder end i Norge/Sverige/Holland/DK ved jeg ikke, det må afhænge af, hvilke forbindelser den ny sportsdirektør har. Der er spillere i alle lande, som vil kunne gøre sig på SL niveau, de skal bare kunne integreres relativt hurtigt i truppen.


Mht. strategi for talenter, så tror jeg ikke på DBUs røde tråd med spillestil, der skinner igennem på alle niveauer. Attitude må gerne skinne igennem, men spillestil afhænger af modstanderen IMO (medmindre man er Barca).
EfB har gennem længere tid udklækket mange gode talenter, og det er udelukkende pga. det gode talentarbejde, at vi er en superligaklub i dag. Ungdomsafdelingen har et fint setup, med eliteklasser på vitaskolen og SVFS, ingen grund til at lave noget om der.
Frank Madsen
#3 Skrevet : Monday, October 03, 2016 6:18:28 AM

VandbærerTilmeldt: 12/28/2008
162 Indlæg
By: Tølløse
Vi har bestemt haft bedre tider med EfB end hvad vi oplever lige for tiden – men der har jo også tidligere været ’langt mellem snapsene’.

Sæsonen 2015-16 vandt vi 'hele 7 kampe' ud af 33, og sluttede med en score på 38-64.
Sæsonerne 2010-11 og 2008-09 gav også kun 7 sejre, og i 2008-09 scorede vi såmænd det laveste antal mål i de seneste 15 år, nemlig bare 32.
I indeværende sæson har vi hidtil over 12 kampe vundet bare 1 en enkelt, og står pt. med en score på 9-25.
Ud fra vores øjeblikkelige situation kan man vel godt frygte, at vi end ikke vil nå op på 7 sejre i løbet af grundspillet, og målmæssigt tyder noget da også på at der er udsigt til en ny bundrekord.

Nogen vil mene at meget kan blive anderledes og bedre efter grundspillets første 21 kampe, når en ny sportsdirektør får mulighed for at forstærke holdet gennem det kommende transfervindue. Men en sådan optimisme deler jeg ikke umiddelbart, da der næppe bliver råd til mærkbare forbedringer uden tilførsel af kapital gennem afhændelse af nuværende spillere – og er det mon særlig sandsynligt? Nuvel, der kan måske blive tale om frasalg af Jeppe Andersen og Casper Nielsen – men det løser vel ikke noget på den korte bane, hvis vi igen skulle være uheldige med nogle dårlige erstatninger. Vi skulle vel heller se at komme af med nogle af de løntunge eller uduelige ’fejlkøb’, hvis det kan lade sig gøre. Men jeg synes virkelig vi står med noget af et dilemma ved næste transfer-session, hvis der ikke er noget økonomisk råderum at operere i – og sportsdirektøren bliver da stillet over for noget af en udfordring!

Tilførsel af en enkelt ny angriber og måske en ny forstærkning bagude tror jeg såmænd ikke vil ændre alverden, med mindre det kan blive spillere med evnen til at løfte holdet som sådan, og som virkelig kan gøre en forskel - men sådanne typer er sædvanligvis dyre, og vil jo nok være en for dyr udfordring for klubbens økonomi.

Nok så udfordrende er det imidlertid, at EfB jo alt for længe har befundet sig i et kriselignende dødvande, rent spillemæssigt. Det kan der være mange årsager til, men der er jo ikke meget der tyder på at spillerne formår at indfri de gode intentioner og forudsigelser før kampene til noget positivt under kampene. Der er ganske vist sket en vis forbedring af defensiven, men i offensiven mangler holdet skarphed og beslutsomhed – og selve opspillet er ofte for omstændeligt og forudsigeligt. Om det er trænerens taktik der bliver siddet overhørigt, eller om det er spillernes manglende evner der gør sig gældende – så virker det i hvert fald besynderligt at man ikke kan få spillet til at fungere bedre, med nogle overraskende omstillinger og en mere aggressiv attitude. Det mere eller mindre ideforladte spil hænger givetvis sammen med ’manglende selvtillid’, men måske også med manglende vilje og teamspirit. Og måske har træneren svært ved at ’finde melodien’ med det desillusionerede mandskab – der for manges vedkommende har været igennem en meget turbulent tid? Man må jo så håbe at sportsdirektøren er i stand til at øve fornøden indflydelse på den side af sagen, evt. med inddragelse af ’andemagere’ eller anden ekspertice på området.

Mht. spørgsmålet ’Hvor skal vi hen’: Jeg kan godt være fristet til at sige, at en nedrykning til 1. division måske kunne være en ’sund øvelse’ for EfB – hellere gøre sig gældende på et lavere niveau end at være ’dummepeter’ på det højeste niveau. Dog frygter jeg i så fald at klubbens eksistens vil være alvorligt truet! Så jeg håber selvsagt at vi efter 19. marts 2017 vil være i stand til at bevise, at EfB skam ikke skal afskrives som superligaklub. For heldet må da for pokker også krydse vores spor før eller siden - og gerne senest ifm. slutspillet!
Brugere som besøger dette emne nu:
Gæst (2)
Hop til Forum  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum.
Du kan ikke svare på indlæg i dette forum.
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke ændre dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke lave afstemninger i dette forum.
Du kan ikke stemme i dette forum.

Google Analytics
eXTReMe Tracker