EfBforum.dk EfBforum.dk  
Velkommen Gæst | Log ind | RegistreringRetningslinjer | Aktive indlæg

Den levende debat Options
Frank Madsen
#1 Skrevet : Monday, December 29, 2008 1:32:13 AM

VandbærerTilmeldt: 12/28/2008
161 Indlæg
By: Tølløse
Det hænder jo ikke så sjældent at en debat, der er startet i øst ender i vest - eller omvendt. Og til tider skyldes det, at debattørerne har en vidt forskellig tilgang til og opfattelse af et emne, hvilket debatten derfor også bærer præg af. Især vedrørende temaer, hvor det er fremtidsperspektiverne der er til debat, opleves ofte en sammenblanding af tilkendegivelser baseret på følelsesmæssige ønsker og forhåbninger hhv. mere pragmatiske ønsker og forventninger til hvad der bør ske. Der er nu engang forskel på at opstille en personlig ønskeseddel og stille realiserbare forslag, om end vi vel alle rummer kimen til noget fra begge skuffer.

Der burde dog ikke opstå den store tvivl eller blive tale om nogen større afsporing af debatterne, hvis bare debattørerne ville gøre sig selv og alle andre den tjeneste at udtrykke sig klart og tydeligt i spørgsmålet om, hvorvidt det man har på hjertet er noget man bare gerne personligt ser indført/gennemført/foretaget hhv. om det er noget der har hold i virkeligheden ud fra en mere pragmatisk iagttagelsesvinkel. Alle synspunkter har selvfølgelig lige ret, men det kan altså ofte være rart lige at få påklistret en ”label” med synspunktets udgangspunkt. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt i diskussioner om den ”næste holdopstilling” eller i debatter om f.eks. enkelte spilleres præstationer - de vil jo altid være baseret på individuelle bedømmelser og rent subjektive betragtninger. Men selv i den sammenhæng vil også en form for rimelig begrundelse jo være en god ting at bidrage med, og mange gange er det jo netop begrundelserne der kan skabe en debat.

Måske debattørerne også lige bør overveje med sig selv, om det nu også altid er så pokkers vigtigt at forfægte egne synspunkter ved gang på gang at gentage dem eller svine andre til, der ikke lige deler de samme holdninger eller synspunkter. Det vil jeg jo nok tillade mig at kalde for spam!

Lad os gøre dette forum til det absolut bedste og mest levende debatforum i nyere tid, ved at give det en anstændig chance for at blive værd at konfronteres med. Jo flere nuancerede synspunkter, des bedre bliver debatniveauet - og det fremmer lysten til at være meddebattør!

Man kunne jo passende bede medlemmerne af dette forum om at give et personligt men kortfattet indblik i, hvad de hver især forestiller sig at bruge EfBforum til - uden at det skal binde nogen på deres synspunkter. Jeg kan da selv lægge for med at sige, at


- jeg vil primært via dette forum holde mig løbende underrettet om hvad der rører sig
- jeg vil deltage i mere vidtgående debatter med et vist langsigtet perspektiv, hvis jeg har noget relevant på hjertet
- jeg vil forbeholde mig ret til at blande mig i enhver debat, som jeg har en mening om - og evt. selv forsøge at skabe en debat
- jeg vil om muligt i en vis udstrækning bruge dette forum til bare at ”chatte” med venner og bekendte i medlemskredsen.
Brugere som besøger dette emne nu:
Gæst (2)
Hop til Forum  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum.
Du kan ikke svare på indlæg i dette forum.
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke ændre dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke lave afstemninger i dette forum.
Du kan ikke stemme i dette forum.

Google Analytics
eXTReMe Tracker